En loftstege som matchar din inredning

loftstege2

I dagens moderna samhälle kan det kännas som att lägenheterna blir mindre till ytan. Många bor trångt, speciellt i de större städerna. Loftlägenheter har blivit populära bostäder och på grund av de små utrymmen de erbjuder har många varit tvungna att anpassa dem och utnyttja även det som finns på höjden. En annan variant är att man har en sommarstuga och vill använda sig av utrymmet uppe vid taket. För att ta sig upp till de utrymmena används en loftstege.

En loftstege är en rak trappa och en snygg loftstege kan vara avgörande för hur bekvämt och säkert det kan vara att ta sig upp till sin säng eller till förrådet i sommarstugan. Loftstegen ska inte bara se bra ut och vara smidig att använda, den måste även vara kraftig och bekväm att gå i.

Man kan hitta billiga modeller i aluminium men de är oftast inte lika bekväma att använda som de i trä. Fördelen med aluminium är dock att det finns modeller som kan fällas in automatiskt och ta ännu mindre plats på loftet. De kan även lättare transporteras infällda på grund av sin vikt och storlek. Många hemsidor skriver också om hur man med lite snickarkunskaper enkelt kan bygga sin egen loftstege i trä. Är man inte alls händig som snickare och vill försäkra sig om att ha både en snygg och säker loftstege som passar in med resten av inredningen, finns det som tur är ett antal modeller i olika prisklasser ute på marknaden.

Ett flertal företag erbjuder modeller i olika färger, behandlade eller obehandlade, i trä eller aluminium. En väldigt populär variant är gjord i hyvlad furu. Trämodellerna har oftast en utdragbar montering och kan beställas i olika höjder. De är anpassade för sommarstugan, förrådsutrymmet eller barnrummet i lägenheten. Många företag erbjuder även möjligheten att skräddarsy sin modell. Fotstegen kan till exempel beställas lite bredare eller till och med formade för att skapa mer komfort att gå i.