Areamätning i Stockholm

Areamätning stockholm innebär mätning av inomhusarean i en fastighet. I annonser och uppgifter kan det ofta vara uppskattningar om vilken area som finns i fastigheten.

Såna uppgifter kan vara avgörande vid installation av jordvärme eller kanske en luftvärmepump, vilken storlek och dimension som ska vara på sakerna.

Uppmätning av area är allt annat än lätt och därför bör duktiga fackmän anlitas. I huvudstaden finns en mängd olika aktörer. Vid val av dessa, se till att de är diplomerade och kan sin sak. Ta gärna referenser eller hör med företaget som ska installera luftvärmepumpen om kanske de rekommenderar någon specifik.

En annan viktig aspekt då det gäller areamätning i Stockholm är vikten av att ha rätt area vid en försäljning. Tänk vilka priser det är på fastigheter utifrån antalet kvadratmeter i en lägenhet. Att få uppmätt att det är ett par kvadrat mer kan påverka slutpriset rejält.

Många fastigheter har idag uppmätt area utifrån gamla metoder eller helt enkelt bara uppskattningar. Som allt annat förändras det hela tiden och även detta område. Utrymmen som tidigare inte fått räknas in får nu räknas med och liknande. Det är därför sannolikt värt pengarna att ta dit någon som får mäta och utfärda ett mätbevis att ha som underlag.

Diplomerade areamätare är därför att rekommendera att anlita då det är både dyrt att hyra utrustning och svårt att få rätt storlek som privatperson. Som alltid vet en fackman vad de gör och kan snabbt och enkelt mäta och ge dig det underlag som behövs för ditt syfte.

Det är köparens skyldighet vid ett husköp att ta reda på att uppgiven area faktiskt stämmer. Liksom att anlita en besiktningsman som går igenom fastigheten, kan det också vara en bra och relativt billig investering att ta dit någon som mäter upp den faktiska arean. Köparen ska inte behöva betala för mer än vad som finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>