AN-kopplingar

Den stora skillnaden mellan vanliga slangklämmor och så kallade AN-kopplingar är att AN-kopplingarna faktiskt är gängade. Gängade kopplingar har en stor fördel och det är givetvis att en gängad koppling kan stå emot mycket högre tryck. Detta är anledningen till att man idag måste använda dessa kopplingar när man ägnar sig åt bilsporter som exempelvis dragracing. Risken för läckage med allt vad det kan innebära på en het motor är i det närmaste obefintlig om man använder kopplingen på korrekt sätt. Montering av dessa är inga större konstigheter, se bara till att du köper den AN-koppling eller de kopplingar som faktiskt passar just din enhet. Det finns en mängd varianter av kopplingar att välja på som exempelvis AN4, AN6 och AN8. Var noga med att se vilka dimensioner som gäller för respektive koppling. Det är inte så enkelt att AN4 är 4mm i diameter och AN6 är 6mm. Så se till att undersöka noga så att inget blir fel.

Vi bör belysa att dessa kopplingar egentligen bara används till tävlingsbilar men det fungerar felfritt men rekommenderas att använda om du har trimmat din bil och vill ha en säkrare lösning. De kostar lite mer men det kan det vara värt.