Kuvert med tryck

Kuvert är något som vi alla känner till. Vi får det med posten eller använder det för att skicka brev i. Kuvert kan också användas för förvaring av dokument med mera (A4-kuvert eller större).

Ditt företag kanske skickar saker med posten ofta?

Om du har ett företag där den formella korrespondensen till stor del sker via post så krävs kuvert. Kuvert skyddar dokumenten/korten mot regn, smuts och dämpar stötar till viss del. Kuvert kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker, bokhandeln, kontorsbutiker, med mera. Självklart kan man även köpa kuvert utomlands om man är på resande fot.

Varför ha kuvert med tryck?

Ett sterilt, vitt/brunt kuvert utan fönsterluckor med företagets namn kan göra mottagaren av kuvertet lite konfunderad men även omedvetet göra så att mottagaren prioriterar andra saker framför att öppna okända brev. Har man istället ett kuvert med tryck på att öppna så kan brevöppnandet bli roligare och mottagaren kan tycka det är positivt att företaget gör sig väl synligt.

Genom att ha kuvert med tryck kan du även påverka exempelvis brevbäraren genom trycket, som får lov att anses vara reklam. Brevbäraren kan då efter avslutat arbetspass kolla upp vilket företag som har en så snygg logotyp eller budskap, för att sedan sprida ryktet vidare till sina vänner eller vederbörandes kollegor.

Hur går man tillväga för att skapa kuvert med tryck?

Idag är det enklast att höra av sig till en tryckfirma eller designa kuvertet online genom att använda mallar. Efter att du lagt din beställning inpräntar maskiner trycket på vita/bruna kuvert.

Något som kräver mer tid är att göra det själv genom olika metoder (pressa, stämpla m.m.) eller rentav rita med vattenmotståndskraftiga pennor på kuvertet.

Att ha ett kuvert med tryck är att göra det personligt och något som får det att sticka ut från mängden. Lycka till med att skapa det perfekta kuvertet!