Ergonomisk arbetsmiljö med hjälp av traverser

Traverser är en lyftanordning som kan monteras antingen i tak, på väggen eller på pelare. En sådan anordning underlättar arbetet och minskar risken för belastningsskador. Belastningsskador är en av de mest förekommande sjukskrivningarna som sker i Sverige men som enkelt kan undvikas. Arbetsgivare har ett ansvar att se till att arbetsmiljön är bra och regelbundet göra riskbedömningar men arbetstagare har också en plikt att meddela om eventuella risker. Lyfthjälpmedel är inte bara ergonomiskt utan också tidseffektivt som i slutändan blir kostnadseffektivt. Traverser består av skenor som transporterar föremål snabbt och smidigt och är ett bra hjälpmedel där tunga och komplexa lyft sker frekvent.

Traverser för golv

Traverser för golv är en bra lösning där takets kapacitet inte är tillräcklig och byggs enkelt med pelare eller valv. Många lokaler har högt i tak och då passar det även bättre med en golvmonterad anordning. 

Traverser för tak

Traverser för tak är en passande lösning där golvytan ska vara öppen och tillgänglig. Anordningen installeras i taket och gör därför golvet och rumsytan fri från massa ställningar. 

Det gör det enkelt att arbeta fritt och maximera arbetsytan samtidigt som hjälpmedel finns enkelt till hands vid behov. 

Skäl för tillämpning av traverser

Det är viktigt att följa och ansvara för de riktlinjer som finns hos Arbetsmiljöverket. Där komplexa och tunga lyft sker frekvent bör något form av lyfthjälpmedel finnas. Lyft av föremål från 25 kg är inte rekommenderat och bör då finnas något form av hjälpmedel till hands. Traverser är en perfekt lyftanordning för företag där tunga och komplexa lyft sker dagligen. Det finns olika varianter anpassade för olika arbetsmiljöer och tyngder. Det finns även möjligheten att få sin travers skräddarsydd där man utgår från ändamål och vilka förutsättningar som finns. 

krokodil profil kaffekopp

Designa din egen kopp

Du hör mycket om hur viktigt det är med profilprodukter för olika företag. De använder dem för att sprida sitt varumärke. Har du någonsin tänkt på att även du som individ kan designa din egen kopp? Visst kostar det lite mer än att köpa en opersonlig, massproducerad kopp i detaljhandeln, men på det viset får du en alldeles egen och unik kopp.

Det kan vara allt från en kaffekopp till en mugg som kan användas till massor av olika drycker. Det spelar ingen roll vad du dricker när du har en egen kopp som förstärker din personliga profil. En egen kopp är ett bra alternativ för personalrummet på din arbetsplats, då får du ha den i fred.

Skapa din personliga kopp hos Krokodilprofil.se

Det bästa och enklaste valet när du ska skapa din egen kopp med bild, tryck och fräsch design är att välja krokodilprofil.se. Här får du stora valmöjligheter att designa och skapa med fria händer. Du väljer vilken färg och form det ska vara på din kopp. Sedan kan du välja bland förslag på bilder och tryck på sidan, eller komma med egna förslag.

I slutänden sitter du sedan där och har en egen unik kopp som ingen annan i vårt avlånga land kan köpa.

Kuvert med tryck

Kuvert är något som vi alla känner till. Vi får det med posten eller använder det för att skicka brev i. Kuvert kan också användas för förvaring av dokument med mera (A4-kuvert eller större).

Ditt företag kanske skickar saker med posten ofta?

Om du har ett företag där den formella korrespondensen till stor del sker via post så krävs kuvert. Kuvert skyddar dokumenten/korten mot regn, smuts och dämpar stötar till viss del. Kuvert kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker, bokhandeln, kontorsbutiker, med mera. Självklart kan man även köpa kuvert utomlands om man är på resande fot.

Varför ha kuvert med tryck?

Ett sterilt, vitt/brunt kuvert utan fönsterluckor med företagets namn kan göra mottagaren av kuvertet lite konfunderad men även omedvetet göra så att mottagaren prioriterar andra saker framför att öppna okända brev. Har man istället ett kuvert med tryck på att öppna så kan brevöppnandet bli roligare och mottagaren kan tycka det är positivt att företaget gör sig väl synligt.

Genom att ha kuvert med tryck kan du även påverka exempelvis brevbäraren genom trycket, som får lov att anses vara reklam. Brevbäraren kan då efter avslutat arbetspass kolla upp vilket företag som har en så snygg logotyp eller budskap, för att sedan sprida ryktet vidare till sina vänner eller vederbörandes kollegor.

Hur går man tillväga för att skapa kuvert med tryck?

Idag är det enklast att höra av sig till en tryckfirma eller designa kuvertet online genom att använda mallar. Efter att du lagt din beställning inpräntar maskiner trycket på vita/bruna kuvert.

Något som kräver mer tid är att göra det själv genom olika metoder (pressa, stämpla m.m.) eller rentav rita med vattenmotståndskraftiga pennor på kuvertet.

Att ha ett kuvert med tryck är att göra det personligt och något som får det att sticka ut från mängden. Lycka till med att skapa det perfekta kuvertet!

Lager och andra lokaler

Att hitta rätt lagerlokaler är inte alltid det enklaste för en verksamhet. Vilka regler gäller? Hur stor lagerlokal behöver jag egentligen och vad ska jag använda den till? Har jag planer på att expandera verksamheten inom närmsta framtiden? Det och mycket mer är saker man bör ta hänsyn till vid val av nya lagerlokaler för ens verksamhet.

Analys
För att underlätta denna process är det av stor betydelse att ta fram en analys som gör klart för vilka behov som bör uppfyllas för att på ett så lyckat sätt kunna genomföra ett projekt av detta slag.

Det är inte bara av stor vikt att ens lagerlokaler ska passa just för ens verksamhet, det är även en plats där dina medarbetare skall trivas att vistas på.

Därför viktigt för dig att analysera dina behov noggrant och genom detta både spara tid och pengar.

Val av rätt lagerlokaler
Som tidigare nämnt ovan i texten är det absolut inte det lättaste att få fram rätt lagerlokaler då det finns många faktorer som väger in för att få ut det optimalaste av ens framtida lokal.

Till att börja med kan man ställa sig själv frågan, hur och vad mina utrymmen ska användas till? Det kan gälla exempelvis antalet kontorsrum, lager och personalrum etc.

Valet av ditt läge kan vara en viktig aspekt för din verksamhet, gällande transporter men kan även ha en stor betydelse gällande er företagsprofil.

Det viktigaste av allt är att alltid utgå från ens egna primära krav och därefter sätta upp de sekundära önskemål som inte är lika nödvändiga. Därefter får man utgå från ens bestämda budget. För att kunna ha råd behöver du givetvis tillräckligt med intäkter då hyran är en återkommande kostnad samt även el, städning och försäkringar etc.

Med dessa enkla strategiska tips kommer förhoppningsvis ditt letande efter rätt lagerlokaler för dig att underlätta en aning.

Var som är rätt ställe att leta på kan skilja sig. De flesta inleder idag med att söka på nätet men det finns även andra vägar att gå för att finna rätt lagerlokaler. Har du tur kan det ju faktiskt hända att din nuvarande hyresvärd redan har en/flera lediga lagerlokaler som uppfyller din primära behov.

Nya bostäder i Göteborg

Produktionen av nya bostadsrätter i Göteborg är fortsatt hög och ser inte ut att mattas av. Bostadsbristen i landet gör att byggandet av lägenheter är en nödvändighet.

I Göteborg finns ett stort antal byggbolag som sköter försäljning av lägenheter. Vad gäller bostadsrätter i Göteborg finns till exempel Egnahemsbolaget, ett av de äldsta bolagen, som funnits i staden sedan år 1933, då under namnet Småstugebyrån. Målet då var att alla familjer skulle ha råd med ett eget hem – därför sattes maxpriset för en lägenhet med tre rum och kök till 70 kronor i månaden.
Egnahemsbolaget ingår numera i kommunägda Framtidenkoncernen och strävar fortfarande efter att göra bostadsrätter i Göteborg billiga och tillgängliga för alla.

Även Riksbyggen, som är Sveriges största fastighetsförvaltare av bostadsrätter, finns också representerat i Göteborg. Riksbyggen är en kooperativ förening, vilket i korta drag innebär att medlemmarna fattar beslut som rör företagets investeringar. All vinst går också tillbaka till medlemmarna.

Ett särskiljande byggbolag är Derome, som specialiserat sig på nyckelhålsmärkta och energismarta trähus. De är framför allt aktiva i Mälardalen, Malmö och på Västkusten och beskriver sin verksamhet som flexibel, kostnadseffektiv och miljövänlig. I Göteborg bygger man just nu bostadsrätter i bland annat Kvillebäcken, Mölndal, Sisjön och Angered. Ledordet är ”nyckelfärdiga hus”, det vill säga allt ska vara färdigt när köparen flyttar in.

Att köpa en bostadsrätt är allt som oftast en trygg investering, särskilt i en sådan progressiv och framåtskridande stad som Göteborg. Flera stadsdelar står under kraftig tillväxt och utveckling, till exempel Hisingen, där flera byggbolag just nu arbetar med nybyggnationer.

AN-kopplingar

Den stora skillnaden mellan vanliga slangklämmor och så kallade AN-kopplingar är att AN-kopplingarna faktiskt är gängade. Gängade kopplingar har en stor fördel och det är givetvis att en gängad koppling kan stå emot mycket högre tryck. Detta är anledningen till att man idag måste använda dessa kopplingar när man ägnar sig åt bilsporter som exempelvis dragracing. Risken för läckage med allt vad det kan innebära på en het motor är i det närmaste obefintlig om man använder kopplingen på korrekt sätt. Montering av dessa är inga större konstigheter, se bara till att du köper den AN-koppling eller de kopplingar som faktiskt passar just din enhet. Det finns en mängd varianter av kopplingar att välja på som exempelvis AN4, AN6 och AN8. Var noga med att se vilka dimensioner som gäller för respektive koppling. Det är inte så enkelt att AN4 är 4mm i diameter och AN6 är 6mm. Så se till att undersöka noga så att inget blir fel.

Vi bör belysa att dessa kopplingar egentligen bara används till tävlingsbilar men det fungerar felfritt men rekommenderas att använda om du har trimmat din bil och vill ha en säkrare lösning. De kostar lite mer men det kan det vara värt.

Areamätning i Stockholm

Areamätning stockholm innebär mätning av inomhusarean i en fastighet. I annonser och uppgifter kan det ofta vara uppskattningar om vilken area som finns i fastigheten.

Såna uppgifter kan vara avgörande vid installation av jordvärme eller kanske en luftvärmepump, vilken storlek och dimension som ska vara på sakerna.

Uppmätning av area är allt annat än lätt och därför bör duktiga fackmän anlitas. I huvudstaden finns en mängd olika aktörer. Vid val av dessa, se till att de är diplomerade och kan sin sak. Ta gärna referenser eller hör med företaget som ska installera luftvärmepumpen om kanske de rekommenderar någon specifik.

En annan viktig aspekt då det gäller areamätning i Stockholm är vikten av att ha rätt area vid en försäljning. Tänk vilka priser det är på fastigheter utifrån antalet kvadratmeter i en lägenhet. Att få uppmätt att det är ett par kvadrat mer kan påverka slutpriset rejält.

Många fastigheter har idag uppmätt area utifrån gamla metoder eller helt enkelt bara uppskattningar. Som allt annat förändras det hela tiden och även detta område. Utrymmen som tidigare inte fått räknas in får nu räknas med och liknande. Det är därför sannolikt värt pengarna att ta dit någon som får mäta och utfärda ett mätbevis att ha som underlag.

Diplomerade areamätare är därför att rekommendera att anlita då det är både dyrt att hyra utrustning och svårt att få rätt storlek som privatperson. Som alltid vet en fackman vad de gör och kan snabbt och enkelt mäta och ge dig det underlag som behövs för ditt syfte.

Det är köparens skyldighet vid ett husköp att ta reda på att uppgiven area faktiskt stämmer. Liksom att anlita en besiktningsman som går igenom fastigheten, kan det också vara en bra och relativt billig investering att ta dit någon som mäter upp den faktiska arean. Köparen ska inte behöva betala för mer än vad som finns.

Fyra fördelar med elektroniska cigaretter

Det finns otroligt många anledningar till att välja bort vanliga tobakscigaretter. Cigaretter är något som är fruktansvärt skadligt för hälsan och kan, om det vill sig illa, leda till sjukdomar som senare leder till att rökaren avlider.

Med hjälp av en e-cigg kan du på ett enkelt och smidigt sätt vänja dig av med cigaretterna och förhoppningsvis slutar du även med e-ciggen inom en snar framtid.

E-cigaretter finns i många olika former och färger. Vissa har mer avancerade funktioner medan andra är mer basic och lättare att använda. Vilken man väljer är helt individuellt och kan också ha att göra med hur ens ekonomi ser ut. Alla elektroniska cigaretter är absolut inte dyra och det finns billiga alternativ för den som önskar.

Något som många föredrar är att köpa till olika e-juicer till sin ecigg. Juicen gör att ångan du andas in får en god smak och utbudet är väldigt stort. Vissa föredrar en fräsch smak av mentol, medan andra gillar smaker som jordgubb eller vaniljglass.

Att vara bäst på e-cigarett är ingen lätt uppgift och kräver att man kan erbjuda kunderna mycket variation på produkter och priser, kunna ge en professionell service och även svara på frågor som kunderna kan tänkas ha.

Här listas 4 fördelar om varför du bör slänga och göra dig av med dina tobakscigaretter och istället byta ut dessa mot ett mycket bättre alternativ.

  • Din kropp slipper farliga kemikaler som kan leda till fruktansvärda sjukdommar.
  • Du sparar pengar och bidrar till en bättre miljö, både för dig själv och för personer i din omgivning.
  • De elektroniska cigaretterna är lätta att använda och kräver inte mycket mer underhåll än att fylla på vätska och ladda batteriet.
  • Dina lungor kan börja återhämta sig och du minskar risken för hjärtinfarkt och lungcancer.

Att fördelarna med produkten är många, är det nog få som argumenterar emot. Majoriteten av rökare är väl medvetna om den risk som de utsätter sin kropp för, men kan trots det ha svårt för att sluta röka. Genom att ta hjälp av en ecigg kan du sakta men säkert ta dig närmare ett rökfritt liv.

Korrosionsskydd inom ytbehandling

När det kommer till korrosionsskydd som bland annat kan användas på ytbehandling ser denna metod något annorlunda ut och här kommer det beskrivas mer specifikt vad det innebär.

Metoden som görs med korrosionsskyddande ytbehandling

När det kommer till ytbehandling brukar det användas i flertalet syften, men huvudsyftet till varför denna typ av behandling används är för de produkter som brukar användas i miljöer som är aggressiva. Det kan röra sig om alla möjliga produkter som både kan vara sura, alkaliska samt salta. De flesta företag brukar tänka i de banorna kring livslängd samt säkerhet att de produkter man ska använda,, ska man se till att skydda mot rost. Därför kan vi som företag erbjuda dig, vår framtida kund, en fantastisk service, och har en bred erfarenhet när det kommer till leverans av korrosionsskyddande processer.

Det här med rostskador kan verkligen skapa enorma haverier och ditt element som du ska arbeta med kan försvagas helt på grund av att det har utsatts för olika typer av korrosion. Därför är det för dig och din produkt, bra att välja den typ av ytbehandling som är just rätt för ditt element. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att man ska se till att vara försiktig när man väljer material. Ett tips på det är att alltid välja fästelement i det material som är detsamma på ädelheten på skruven där den monteras.

Varför ska ni anställa oss som företag?

Vi är ett företag som kommer erbjuda den allra bästa servicen till er som kommer bli vår framtida kund. Det som vi ser till i vår verksamhet är att alltid sätta vår kund i centrum, så om du som kund inte är nöjd, är inte vi som företag det heller. Därför ska du genast idag ta och kontakta oss så vi kan hjälpa dig med det du behöver hjälp med!

Vad är laserskärning egentligen?

Fakta om laserskärning

En laserstråle brukar användas för att hetta upp materialet till en hög temperatur för att smälta eller förgasa materialet för att kunna skära det. Alltså är laserskärning en typ av skärningsmetod för att kunna skära ett material. Temperaturen som behövs för att skärningsmetoden ska vara lönsam är flera tusen grader varm. Samtidigt när metoden används rörs ämnet och/eller skärhuvudet för att få snittet i en jämn hastighet. Det som kännetecknar laserskärning är att det är en hög bearbetningshastighet som brukar uppgå mot tiotals meter per minut.

Med dagens teknik som har utvecklat laserskärningsmaskiner kan det effektivt att bearbeta tjockt stål som är uppemot 25 millimeter.

Hur fungerar laserskärning?

Tekniken för laserskärning är väldigt användbar när en detalj för många olika produkter ska tillverkas i serie- och stycketillverkning. Det som gör laserskärning så unik och som uppnår resultat som ingen annan metod skulle kunna uppnå, samt att figurer och former kan skäras till som ingen annan metod någonsin kommer att klara av. Det är nämligen en fantastisk möjlighet som kan erbjudas gällande kapacitet, konstruktion och materialval. Läs gärna mer här>>

Det är både tunt och tjock material där laserskärningen kan användas effektivt. Ytterligare fördelar med att använda metoden laserskärning är att risken är liten att materialet som ska skäras bryts under trycket från stansverktyget som används.

Hur går laserskärning till?

1. Det finns en laserstråle som är vinkelrät mot materialet som ska skäras. Den kommer från en laserkälla hur tekniken med hjälp av två komponenter och det är speglar samt fiberoptik.
2. Med hjälp av en lins som finns i laserstrålen, fokuseras strålen till en punkt i närheten av materialets yta. Då bildas ett smalt snitt och ljusstrålen ser till att träffa arbetsstycket.
3. En mycket hög ytjämnhet och ett smalt skärsnitt upp till tiondels millimeter samt ett rätvinklig snitt är resultatet av laserskärningen.

Fördelarna med laserskärning

Raka, fina linjer samt komplicerade konturer kan skäras med lasertekniken.
Teknik som klarar av hastiga omställningar/måttändringar som leder till att det blir en flexibel produktion.
Materialet behöver inte efterarbetas, vilket sparar mycket arbetstid.
Snittet blir väldigt smalt vilket leder till att dyr metall inte förloras.